BIO-Paraszt Bővebben

Hazánkban egy év alatt egy fő körülbelül 200 kg zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. Gyümölcsfogyasztásunk kb. 70%-át hazai termesztésű, míg kb. 30%-át külföldi termesztésű gyümölcsök teszik ki. Zöldségek esetén: kb. 85%-ban hazai és kb. 15%-ban import zöldségeket fogyasztunk. A vegyszerek visszaszorítása és a vegyszermaradványok ártalmatlanítása minden fogyasztó számára életbevágó kérdés. Kiemelkedően fontos gyermekek esetében. Testtömegükhöz képest ugyanazon gyümölcs/zöldség vegyszermaradványai nagyobb arányt jelentenek egy felnőtt testtömegéhez viszonyítva. Relatíve nagyobb dózissal „fertőződnek”. A legtöbb szülő és hozzátartozó jó szándékúan egy gyermek vagy egy legyengült szervezet számára kifejezetten a gyümölcsfogyasztást javasolja vitamin utánpótlásként. Helytelen termesztéstechnológiával előállított gyümölcsök és zöldségek azonban a vitaminok mellett mérgező vegyszermaradványokkal is ellátják szervezetünket. A növényvédő szerek krónikus egészségkárosító hatása jól ismert. Hajlamosak a bioakkumlációra, mely a szervezetben – zsírszövetekben – való felhalmozódást jelent, valamint biomagnifikációra, azaz a táplálékláncon belüli feldúsulásra is. Nemzetközi vizsgálatok kimutatták, hogy a természetes gazdálkodásból származó zöldség- és gyümölcsfélék valamint élelmiszerek szignifikánsan kevesebb növényvédőszer-maradványt tartalmaznak, mint a hagyományos termesztéssel előállítottak. Elszennyeződött világunkban egyre nő azon termelők száma akik célkitűzése igazodik a fogyasztók igényeihez, hogy olyan élelmiszereket állítsanak elő, amelyek nem tartalmaznak az egészségre káros vegyületeket, vegyszermaradványokat. Az SCD EM-technológia által a természet egyedülálló erejét felhasználva lehetőségünk nyílik a vegyszermentes és környezetbarát „fenntartható mezőgazdasági termelés" megvalósíthatására.

Probiotikus Technológia az állattartásban

bioparaszt 2011.02.09. 14:19

Az állattartás, állattenyésztés ma már elsősorban meghatározott technológiai rendszerekben folyik, ezért az emberi tevékenység, a tartástechnológia az amely leginkább befolyásolja életminőségüket, egészségi állapotukat, termelésüket, és ugyanez igaz a legtöbb kisebb létszámú telepre is. Az állatokat mesterséges környezetükben számos stresszhatás éri, ezek azonban megfelelő technológiák alkalmazásával jelentősen csökkenthetők. Az ember által alkotott élettérben is fontos az állatok élettani igényeinek legmegfelelőbb, minél inkább természetes környezet, technológia, takarmány biztosítása ahhoz, hogy méltóképp élhessék életüket, különösen, ha ez az élet nem önmagukért való, hanem valamilyen formában az embert szolgálják vele.

 
Az ANIMAL a válogatott  mikroorganizmusok természetes erejét egyesítve hasznosítja az állatápolásban és istállókezelésben. Ezek a jótékony hatású mikroorganizmusok segítenek kedvező mikroflórát kialakítani, és a káros vagy kórokozó mikrobákat kiszorítani, mind a természetben a legelőn, mind az ólakban, istállókban és az állatok testfelületén.
 
• Az ANIMAL egy koncentrátum, amely klórmentes vízzel közvetlenül használat előtt hígítva azonnal felhasználható. A hígított készítmény  a legjobb hatás érdekében azonnal (legkésőbb aznap) felhasználandó, ne tároljuk! 
• 5-50 % hígításban hetente legalább egyszer az állatok környezetében egyenletesen elosztva alkalmazzuk permetezéssel vagy öntözővel az istállóban, ólakban, falakra, légtérbe, alomra, eszközökre, különösen a rothadási gócokra és a legyek tartózkodási helyére. 
• 2-5%-os hígításban (0,2-0,5 liter ANIMAL 10 liter vízhez) az állatok egész testét lepermetezhetjük, lemoshatjuk, a szemkörnyékét kikerülve.
• Ködképzéshez 1:1 arányban vízzel hígítva (10-20L ANIMAL + 10-20L víz /1000m2).
• Lábáztatáshoz, lemosáshoz 10%-os hígítás (1 liter ANIMAL 9 liter vízhez) ajánlott.
 
 

 

Címkék: környezetvédelem sertés baromfi szarvasmarha állattenyésztés biohús állatápolás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bio-parasztbovebben.blog.hu/api/trackback/id/tr752649144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása