BIO-Paraszt Bővebben

Hazánkban egy év alatt egy fő körülbelül 200 kg zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. Gyümölcsfogyasztásunk kb. 70%-át hazai termesztésű, míg kb. 30%-át külföldi termesztésű gyümölcsök teszik ki. Zöldségek esetén: kb. 85%-ban hazai és kb. 15%-ban import zöldségeket fogyasztunk. A vegyszerek visszaszorítása és a vegyszermaradványok ártalmatlanítása minden fogyasztó számára életbevágó kérdés. Kiemelkedően fontos gyermekek esetében. Testtömegükhöz képest ugyanazon gyümölcs/zöldség vegyszermaradványai nagyobb arányt jelentenek egy felnőtt testtömegéhez viszonyítva. Relatíve nagyobb dózissal „fertőződnek”. A legtöbb szülő és hozzátartozó jó szándékúan egy gyermek vagy egy legyengült szervezet számára kifejezetten a gyümölcsfogyasztást javasolja vitamin utánpótlásként. Helytelen termesztéstechnológiával előállított gyümölcsök és zöldségek azonban a vitaminok mellett mérgező vegyszermaradványokkal is ellátják szervezetünket. A növényvédő szerek krónikus egészségkárosító hatása jól ismert. Hajlamosak a bioakkumlációra, mely a szervezetben – zsírszövetekben – való felhalmozódást jelent, valamint biomagnifikációra, azaz a táplálékláncon belüli feldúsulásra is. Nemzetközi vizsgálatok kimutatták, hogy a természetes gazdálkodásból származó zöldség- és gyümölcsfélék valamint élelmiszerek szignifikánsan kevesebb növényvédőszer-maradványt tartalmaznak, mint a hagyományos termesztéssel előállítottak. Elszennyeződött világunkban egyre nő azon termelők száma akik célkitűzése igazodik a fogyasztók igényeihez, hogy olyan élelmiszereket állítsanak elő, amelyek nem tartalmaznak az egészségre káros vegyületeket, vegyszermaradványokat. Az SCD EM-technológia által a természet egyedülálló erejét felhasználva lehetőségünk nyílik a vegyszermentes és környezetbarát „fenntartható mezőgazdasági termelés" megvalósíthatására.

Mikrobiológiai termésnövelő készítmény

bioparaszt 2011.01.27. 19:05

Az AGRO Probiotikus kultúra, alkalmazása alapvetően különbözik a műtrágyáktól és más mezőgazdasági kemikáliáktól. Fontos a megfelelő környezet megteremtése és fenntartása a mikroorganizmusok túléléséhez, növekedéséhez és szaporodásához. A talaj pH-ja lényeges: szántóföld és gyümölcsös esetében a pH: 6.5 optimális, a talaj nedvességtartalmát fenn kell tartani: szükség esetén komposzttal, füves talajtakarással, csepegtető öntözéssel. A probiotikus termésnövelő készítményt megfelelően hígítani kell alkalmazás előtt.

Nem létezik általános használati útmutató, mint pl. a műtrágyákhoz, vagy más vegyszerekhez. Ennek okai a különféle termesztett növényekhez tartozó és földrajzilag is eltérő agro-ökoszisztémák. Az AGRO készítményeket olyan módon kell használni, ahogy az adott környezet számára a legmegfelelőbb.
 
Az AGRO egy speciális termésnövelő készítmény, amely élő effektív mikroorganizmusokból, bio cukornádmelaszból és kőzetlisztből áll. Javítja a talaj minőségét, növeli a talajélet aktivitását és támogatja a humuszképződést. Minden szántóföldi és kertészeti kultúrnövényhez alkalmazható.
 
Összetevői természetes eredetűek, vegyszerektől mentesek, biztonságos, környezetbarát, egészségbarát készítmény, genetikailag módosított szervezetektől mentes, biológiai gyártási eljárással, szigorú higiéniai irányelvek és minőségi előírások alapján készül,
folyékony, élő multimikróba preparátum,
A készítményben lévő magasabb fotoszintetizáló baktérium szám fokozza a termék fotoszintetizációt növelő, méregtelenítő, antioxidatív tulajdonságait, sárgásbarna színű, édes-savanyú sajátos szagú folyadék, pH: 3,2- 3,5 tárolása lehetőleg sötét, hűvös helyen (8-18 oC-on).
 
Általános adagolási javaslat: 
Az AGRO vízzel történő megfelelő hígítását követően közvetlenül felhasználható termék. Ügyeljünk rá, hogy a hígítás után lehetőleg   24  órán belül használjuk fel. Kijuttatása maximum 3 bar nyomással, felhős/esős időben történjen!
Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra talajkezelésére, 50-100 l/ha mennyiségben, 10%-os töménységben kijuttatva, majd a talajba  bedolgozva, évente 2-3 alkalommal, tavasszal vetés/ültetés előtt, érés előtt majd ősszel a betakarítást követően.
Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra levélkezelésére, 20-50 l/ha mennyiségben, 10%-os töménységben kipermetezve, a tenyészidőszak  alatt kb. 4 alkalommal.
Aratást követően a tarlómaradványra még a beforgatás előtt 10-50 liter/ha.
Cserepes dísznövények, díszfák, díszcserjék öntözésére 1% töménységben (100ml/10l vízhez)
Fiatal növényekhez alacsonyabb koncentráció javasolt, azaz 25 ml/10 liter vízhez.
A készítmény alkalmazása során gondoskodni kell megfelelő mennyiségű szerves anyag jelenlétéről a talajban. Előnyös, ha a készítményt a kipermetezés után a szerves anyagokkal együtt kerül beforgatásra.
 
 

Referenciák

vissza a cikk elejére

TESZTANYAGOT KÉREK!

VÁSÁROLNI SZERETNÉK! (1563 Ft./0,5 liter)

VÁSÁROLNI SZERETNÉK! (2656 Ft./1 liter)

KÉRDEZNI SZERETNÉK! 

Címkék: környezetvédelem biogazdaság vegyszermentes élelmiszer talajjavítás termésnövelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bio-parasztbovebben.blog.hu/api/trackback/id/tr552618821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása