BIO-Paraszt Bővebben

Hazánkban egy év alatt egy fő körülbelül 200 kg zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. Gyümölcsfogyasztásunk kb. 70%-át hazai termesztésű, míg kb. 30%-át külföldi termesztésű gyümölcsök teszik ki. Zöldségek esetén: kb. 85%-ban hazai és kb. 15%-ban import zöldségeket fogyasztunk. A vegyszerek visszaszorítása és a vegyszermaradványok ártalmatlanítása minden fogyasztó számára életbevágó kérdés. Kiemelkedően fontos gyermekek esetében. Testtömegükhöz képest ugyanazon gyümölcs/zöldség vegyszermaradványai nagyobb arányt jelentenek egy felnőtt testtömegéhez viszonyítva. Relatíve nagyobb dózissal „fertőződnek”. A legtöbb szülő és hozzátartozó jó szándékúan egy gyermek vagy egy legyengült szervezet számára kifejezetten a gyümölcsfogyasztást javasolja vitamin utánpótlásként. Helytelen termesztéstechnológiával előállított gyümölcsök és zöldségek azonban a vitaminok mellett mérgező vegyszermaradványokkal is ellátják szervezetünket. A növényvédő szerek krónikus egészségkárosító hatása jól ismert. Hajlamosak a bioakkumlációra, mely a szervezetben – zsírszövetekben – való felhalmozódást jelent, valamint biomagnifikációra, azaz a táplálékláncon belüli feldúsulásra is. Nemzetközi vizsgálatok kimutatták, hogy a természetes gazdálkodásból származó zöldség- és gyümölcsfélék valamint élelmiszerek szignifikánsan kevesebb növényvédőszer-maradványt tartalmaznak, mint a hagyományos termesztéssel előállítottak. Elszennyeződött világunkban egyre nő azon termelők száma akik célkitűzése igazodik a fogyasztók igényeihez, hogy olyan élelmiszereket állítsanak elő, amelyek nem tartalmaznak az egészségre káros vegyületeket, vegyszermaradványokat. Az SCD EM-technológia által a természet egyedülálló erejét felhasználva lehetőségünk nyílik a vegyszermentes és környezetbarát „fenntartható mezőgazdasági termelés" megvalósíthatására.

Tapasztalatok az EQUITAN probiotikus lóápoló és istálókezelő hatásairól

bioparaszt 2011.03.18. 16:50

Az Equitan alkalmazása a Pesterzsébeti Lovasiskolában

A vizsgálat célja a lovardában élő állatok körülményeinek javítása, az istállókban lévő ammónia mennyiségének, valamint az állatokat folyton gyötrıő legyek számának csökkentése, az általuk okozott marások gyógyulási folyamatának elősegítése volt.
A kezelés 2009. július 8-án kezdődött, heti egyszeri EQUITANNAL történő istállópermetezéssel és a legyek által kikezdett bőrfelület kezelésével. A probiotikus lóápoló kijuttatása során fontos szempont, hogy lehetőleg mindenhova jusson az oldatból. A permetezés az istállóban tartózkodó állatokat, az almot, a falakat, mennyezetet, padlózatot, berendezési tárgyakat, szerszámokat érintette. Első héten 30%-os EQUITAN oldattal történt az istállókezelés, majd a második alkalomtól kezdve lecsökkentettük 10%-osra. Az oldat kijuttatása egyszerű mechanikus háti permetezővel történt, a láblemosás pedig EQUITAN lóápoló oldatba áztatott ronggyal.
 
EREDMÉNYEK:
 
A kezelés eredményességét elsőként a láblemosás hatására bekövetkező gyógyulási folyamatok megindulása jelezte. Már az első kezelés után 1 héttel a kezelt szamár és lovak lábáról eltűntek a legyek, a kimaródások helyén beszáradt a seb, az állatok nyugodtabbá váltak. Az ammónia-szint csökkenésének eredményeképp érezhetően kevesebb volt a légy, ami a lovak nyugodtabb viselkedésében is megmutatkozott.
 
bio-parasztbovebben.blog.hu/2011/03/18/tapasztalatok_az_equitan_probiotikus_loapolo_es_istalokezelo_hatasairolLegyek által okozott kimaródások szamár lábán az EQUITAN probiotikus lóápoló oldattal történő lemosás előtt és után.
 
 
Az idő előrehaladtával beigazolódott, hogy a lovardában élő állatok környezetének körülményei javultak az Equitan kezelések hatására, viszont fontos megjegyezni, hogy csak a folyamatos, rendszeres, heti gyakorisággal elvégzett permetezések esetén jelentkeztek a várt hatások.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bio-parasztbovebben.blog.hu/api/trackback/id/tr62750579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása